2023 was een succesvol jaar voor onze school

We zijn verheugd te kunnen melden dat we het jaar 2023, ondanks de moeilijke economische situatie, in de groene cijfers hebben kunnen afsluiten, een fantastische prestatie van ons schoolteam !  We hebben nu een hecht team dat goed samenwerkt, met een hart voor de school, en ze hebben het budget extra scherp in de gaten gehouden.

Academisch gezien hebben we het goed gedaan.  Bijna alle kinderen hebben hun jaar succesvol beëindigd en mogen naar het volgende jaar, ook de meeste kansarme arme kinderen.  Ook de resultaten van de landbouw- en naailessen waren zeer goed en alle kinderen van het zesde leerjaar hebben een certificaat behaald.  Alle leerlingen van het zevende studiejaar, waaronder 19 kansarme kinderen, hebben het PLE staatsexamen (Primary Leaving Exam) afgelegd en zijn allemaal met vlag en wimpel geslaagd.  Onze school had zelfs de beste resultaten van het hele district ! We zijn dan ook super fier op onze leraars en onze kinderen voor deze prachtige prestatie !

Van harte bedankt aan al onze trouwe sponsors die elk jaar arme kinderen de kans geven om naar school te gaan !

In onze nieuwsbrief van juni meldden we dat we dit jaar geen grote investeringen gepland hadden vanwege de crisis.

Maar dankzij de steun van een aantal sponsors hebben we toch de volgende belangrijke dingen kunnen verwezenlijken:

  • De aankoop van twee computers en een nieuw boekhoudpakket (QuickBooks).
    Met dit pakket zullen we vanaf volgend jaar het budget nog beter kunnen beheren en onze financiën transparanter te maken naar (mogelijke) sponsors toe.  Onze boekhouders hebben de nodige training gekregen en de boekhouding wordt gemigreerd, om klaar te zijn tegen de start van het nieuwe schooljaar in februari 2024.
  • De aankoop van zonnepanelen en -lampen.
    Deze alternatieve en groene stroom zal onze school te allen tijde operationeel en verlicht houden, vooral aangezien er steeds meer en langere stroompannes zijn in de regio van onze school die een grote uitdaging vormen voor onze dagelijkse activiteiten.
  • De aankoop van gloednieuwe outfits, schoenen en ballen voor onze voetbal- en netbalteams.  Nu zijn onze teams volledig uitgerust.  Ze waren fier om hun nieuwe outfits tijdens het schoolfeest te kunnen “showen”.

Onze hartelijke dank aan onze weldoeners voor jullie gulle steun aan onze school !

Het was een nat jaar, wat goed was voor onze landbouwactiviteiten. 
We hebben nieuwe scheuten geplant voor de uitbreiding van onze bananenplantage.
Op ons groot veld hebben we mais, aardappelen en bonen geplant.  We hebben 7,5 ton mais geoogst !

Onze 3 koeien zijn drachtig, hun kalfjes worden volgend jaar verwacht.
En we hebben een beer gevonden voor onze 8 nieuwe zeugen.  Ze verwachten in 2024 ook allemaal hun eerste biggen, het begin van de heropbouw van onze varkenskwekerij.

Ondertussen is het grote vakantie en geniet iedereen van een welverdiende rust.