Het eerste kwartaal is voorbij

Het eerste trimester van het schooljaar 2023 is achter de rug. Van februari tot mei heeft iedereen, zowel het personeel als de kinderen, weer het beste van zichzelf gegeven.

In de kleuterafdeling zijn er enkele nieuwe leraressen.  Zij zijn al goed ingewerkt in het team en hebben het al uitstekend gedaan.  Zij houden van de kinderen en het gevoel is wederzijds.
De kinderen zijn ook zeer blij met de nieuwe zandbak in de speeltuin.

In de lagere school gaat alles ook zeer goed.  Mede dankzij ons enthousiast lerarenteam hebben de kinderen in het eerste trimester goede resultaten behaald, zowel voor de academische vakken, als voor de computerlessen en de landbouw- en naailessen, die zeer populair zijn.

Tijdens de bezoekersdag in maart waren de kinderen zeer fier om de resultaten van hun werk aan hun ouders of pleegouders te laten zien. 

Het was een fijne dag voor iedereen, ondanks of mede dankzij de regen ’s morgens…  Je moet namelijk weten dat in Oeganda regen tijdens een feestelijke gelegenheid als een zegen en geluk wordt beschouwd.

Wij hebben natuurlijk ook onze ondersteunende landbouwactiviteiten verdergezet.  Op ons groot veld werden zoete aardappel, mais en bonen geplant en ondertussen geoogst (en verorberd 😊 ). We zijn bezig met de voorbereidingen voor een nieuwe cultuur van ??? En op ons ander veld hebben we tijdens de landbouwlessen met de kinderen voornamelijk witte kolen, wortelen, paprika’s, pompoenen en aubergines verbouwd.

Een van onze koeien, Martha, heeft een kalf gekregen.
En, dankzij de steun van een van onze sponsors, hebben we 8 biggen (zeugen) aangekocht om onze varkenskwekerij terug te kunnen opstarten, na het verlies van al onze varkens aan varkenspest verleden jaar.  We zijn nu nog op zoek naar een beer.

In maart hebben we ook het bezoek gekregen van een van onze sponsors, Lutgart, die enkele weken als vrijwilliger in onze school is komen helpen, vooral in de keuken en bij de afwas.  We willen haar hartelijk bedanken voor haar hulp en voor haar groot hart voor de kinderen.

En tijdens de Goede Week hebben we samen met een twintigtal kinderen arme mensen in de streek bezocht en voedselpaketten uitgedeeld.

U ziet het, het Cara Nova Rainbow School team en de kinderen zijn weer super goed bezig ! 
En nu geniet iedereen van enkele weken welverdiende vakantie, om er in juni samen weer in te vliegen !