Goud voor Cara Nova Rainbow School !

Wij hebben fantastisch nieuws !

Zoals jullie weten, heeft België 3 gouden medailles behaald op de Olympische Spelen.

Wel, Cara Nova Rainbow School heeft ook “goud” gewonnen, figuurlijk dan.

Zoals vermeld in onze nieuwsbrief van juli, hebben onze laatstejaarsstudenten, waaronder verschillende weeskinderen, allemaal een schitterend resultaat behaald op het staatsexamen.  De eerste plaats was zelfs voor een weesjongen, Francis.  De resultaten van onze school waren de beste van alle scholen van het district en bij de beste van het hele land.

Maar er is meer…  Op zaterdag, 31 juli heeft de Kabaka, de koning van Boeganda, een koninkrijk in Oeganda waartoe ook onze school behoort, de 28ste verjaardag van zijn koningschap gevierd.  Elk jaar wordt er een school gekozen om een ode te brengen aan de koning.  De school moet aan de hoogste normen en standaard voldoen, op basis van verschillende criteria zoals schoolresultaten, schoolgebouwen, hygiëne, maaltijden, slaapgelegenheden, …

En dit jaar werd Cara Nova gekozen ! Waarom uit alle scholen precies onze school is gekozen weten we niet.  Waarschijnlijk heeft ons nieuw aanbod van computer-, naai- en landbouwlessen er ook iets mee te maken gehad. Het is een grote eer en een echte erkenning, waarlijk een Godsgeschenk. Wij zijn zeer trots op de kinderen en alle medewerkers van onze school, die samen dit “goud” hebben behaald, mede door uw steun.

Er is een filmpje opgenomen in onze (spijtig genoeg lege) school van het liedje en dansje van 4 van onze meisjes: Vivian (6de leerjaar), Immaculate (5de leerjaar), Max (2de leerjaar) en Rovine (1ste leerjaar).  Wat meer is… Het filmpje maakte deel uit van de televisieuitzending over de feestelijkheden, die zaterdag 4 keer op de Oegandese televisie is uitgezonden.  Het was fantastisch om onze meisjes op TV te zien. Ze hebben het super goed gedaan ! We hebben heel veel leuke reacties gekregen. Het is een enorme boost voor onze school.

Wil je ook meegenieten ?  Hier is de link naar het filmpje: https://youtu.be/51TxEm6pD9w.