De balans van een moeilijk jaar. Bedankt, sponsors.

2020 is een moeilijk jaar geweest voor iedereen.  Corona heeft de hele wereld drastisch veranderd, zo ook in onze school in Oeganda.

Onze leerlingen, behalve die van het laatste leerjaar, zijn alleen het eerste trimester naar school kunnen gaan. De school, de nieuwe kleuterafdeling en de nieuwe computerklas zijn spijtig genoeg het grootste deel van het jaar leeg gebleven.

   

Zoals vermeld in een eerder nieuwsbericht, hebben we tijdens de sluiting van de school onze krachten gebundeld voor de uitbreiding van onze landbouwactiviteiten. Naast het uitbreiden van de varkenskwekerij en de groeten- en fruitteelt, hebben we recent ook enkele koeien aangekocht, die de school van verse melk voorzien.
Hierdoor kunnen we de kinderen gezonder en verser voedsel geven, lessen in landbouw en veeteelt aanbieden, en ook eigen inkomsten genereren om stilaan meer zelfredzaam worden.  Dit allemaal om zoveel mogelijk arme en weeskinderen de best mogelijke kansen voor de toekomst te bieden.

Hartelijk bedankt, beste sponsors, voor uw gulle bijdragen voor ons project. En ook een speciaal dankwoord aan de leden van Kiwanis Tielt-Winge, die de aankoop van 8 naaimachines hebben gesponsord, zodat we ook naailessen kunnen opstarten. Ze kwamen ook al goed van pas voor het maken van mondmaskers en zullen ook gebruikt worden voor het maken van de schooluniformen.

Na dit moeilijke jaar kijken we ernaar uit om volgend jaar de school weer te kunnen openen voor alle leerjaren en om onze extra lessen in beroepsvaardigheden (computer, naaien en landbouw) verder te zetten.  De voorbereidingen zijn al volop aan de gang.