Het 7de leerjaar mag weer naar school

Onze school is weer gedeeltelijk open !  Midden oktober zijn de lessen weer opgestart voor de 58 leerlingen van het 7de (laatste) leerjaar.  De grote vakantie, die normaal begin december start en twee maanden duurt, is uitgesteld tot de kerstperiode en ingekort tot 3 weken, en het laatste kwartaal gaat volgend jaar door, zodat de leerlingen zich terdege kunnen voorbereiden op het staatsexamen in maart.

Alles gebeurt natuurlijk met strikte coronamaatregelen, zoals regelmatig handen wassen, mondmasker dragen en afstand houden.  De lessen worden in de eetzaal gegeven, waar de banken ver uit elkaar staan. De temperatuur van de kinderen wordt elke dag gemeten met een temperatuurpistool.

Alle leerlingen en een deel van het personeel verblijven als internen de hele tijd op school. Er is een strikte controle aan de schoolpoort: alleen mag de school binnen.

We zijn dan ook zeer blij dat Cara Nova, na controles door de gezondheids- en veiligheidsinspectie, op de eerste plaats staat als school die de beste COVID-19 maatregelen heeft getroffen van alle scholen van het district.

Maar natuurlijk is onze belangrijkste zorg om het voor iedereen zo veilig mogelijk te houden, en om onze ‘kandidaatsklas’ in deze moeilijke periode toch de kans te geven om af te studeren, klaar voor het secundair.