Alle scholen in Oeganda tijdelijk gesloten

Het was al te verwachten… Hoewel er in Oeganda nog geen officiële Corona gevallen zijn gemeld, heeft president Museveni woensdag maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het virus tegen te gaan, zoals het verbod op publieke, culturele en religieuze bijeenkomsten en de sluiting van alle scholen vanaf vrijdagmiddag voor een maand.
Na een succesvol begin van het nieuwe schooljaar, hebben ook wij vrijdag met spijt in het hart onze deuren moeten sluiten en tijdelijk afscheid moeten nemen van onze 644 leerlingen en 47 medewerkers.  Onze school, die een week geleden nog bruiste van de energie, ligt er verlaten bij.
We hopen van ganser harte, dat de kinderen en hun naasten thuis niet meer gevaar zullen lopen dan op school als het virus uitbreekt, vooral omdat er, behalve bijeenkomsten met veel mensen (nog) geen andere maatregelen zijn genomen om rechtstreeks contact tussen mensen zo veel mogelijk te vermijden.
Laat ons hopen dat deze crisis niet te lang zal duren en dat we er met zijn allen sterker mogen uitkomen.